torstai 7. tammikuuta 2016

Terveellisiä ateriavaihtoehtoja

Ensimmäinen dieettiviikko on nyt takana ja se sujui ihan loistavasti! Repsahduksia ei tullut ollenkaan ja hiilaritonkin piti koko viikon ja tänään, kun sallin itselleni Picnikistä ostetun salaatin mukana tulleen täysjyväleivän, se maistui niin hyvältä, että tuntui kuin en olisi koskaan leipää syönytkään! Samia ihan nauratti, kun nautin yhdestä pienestä leivänkannikasta niin paljon ja kyllä vieruspöydässä olleita naisiakin näytti vähän hymyilyttävän. :D

Edellisessä dieettipostauksessa unohdinkin mainita tämän suurimman miinuksen hiilarittomassa viikossa, eli päänsäryn. Kärsin kolmena ensimmäisenä päivänä kamalista päänsäryistä, jotka mitä ilmeisimmin johtuivat tästä dieetistä, sillä en muuten päänsäryistä ole koskaan kärsinyt. Meinasin jo heittää hanskat tiskiin sen säryn takia, mutta onneksi se sitten helpottikin muutaman päivän päästä. 

Mitä ruokia tämän viikon aikana sitten syötiin? Kurkataanpa! 


Vahvasti maustettua kanaa, bataatti - ja porkkanalohkoja valkosipulimausteella, avokadoa, päärynää ja tomaatteja.


Jauhelihaa salaattipedillä, seassa myös raejuustoa ja muutama pisara amerikandippiä makua tuomaan.


Kanan filee, bataattilohkoja, tomaatteja, salaattia, kurkkua ja raejuustoa.


Jauhelihaa, vihannessekoitusta, kurkkua, paprikaa ja avokaadoa.


Kuten varmaan huomasitte, en ihan joka asiassa vetänyt itseäni tiukille. Sain syödä dippiä, joka on tehty kermaviiliin, sekä fetaa, vaikka ne eivät käytännössä olisikaan olleet sallittujen listalla.

Tulosta on kuitenkin selkeästi tullut, ainakin silmätuntumalla ja muutenkin olo tuntuu nyt paljon keveämmältä. Vaa'alle astun huomenna aamulla ja tuloksen merkkaan ylös, mutta käytyäni vaa'alla jo aiemminkin salaa,  voin paljastaa, että painosta on lähtenyt noin kilo pois! Tuskin maltan odottaa parin viikon päässä odottavaa mittanauhalla mittausta.

Innostus dieettiä kohtaan on siis edelleen huipussaan ja vaikka herkkuja tekeekin jo hiukan mieli, hiilareiden palautuminen ruokavalioon tuntuu niin luksukselta, että pelkästään täysjyväpasta taitaa päihittää tällä hetkellä suklaan. :D


9 kommenttia:

  1. Kyllähän sitä helposti tekee mieli kaikkea, mikä on kielletty, siksi varmaan tuo leipäkin tuntuu niin luksukselta :D Hyvä kuitenkin, että et lipsunut ja se tuotti tulosta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, siinä on varmaan juurikin tuo kielletyn hedelmän houkutus. :D Ja nyt on kyllä hyvä fiilis, kun pää piti!

      Poista
  2. Hienoa kuulla hyvistä tuloksista! Saatan tehdä ihan tyhmän kysymyksen, mutta olisitko saanut syödä perunaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peruna oli mulla kiellettyjen listalla ja on edelleen. En tosin sitä muutenkaan syö juuri koskaan, mutta korkean hiilihydraattipitoisuudensa vuoksi on siis kielletty. Tästäkin paljon kiistelyä, että kuinka pahaksi peruna on, mutta itse näen sen samalla tasolla kuin höttömakaroonin. Tämän vuoksi syönkin itse esim. täysjyväpastaa ja riisiä nyt kun ne taas sallitaan hiilarittoman loputtua. Bataatti sen sijaan on sallittu, koska ravintoarvot ovat niin paljon paremmat kuin perunassa. :)

      Mutta hyvä kysymys. En perunasta maininnutkaan mitään!

      Poista
  3. Nam hyvältä näyttää :)! Itellä meni jouluaikaan herkuttelu ja syöminen ihan överiksi mutta nyt oon onneksi saanut taas otetttua itteäni niskasta kiinni ja oon syönyt terveellisemmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että oot myös onnistunut palauttamaan itsekurin paikoilleen joulun jäljiltä! :) Mun mielestä tämmösessä terveellisessä syömisessä on kyllä ehottomasti parasta se, että ruuat on oikeasti hyviä, eikä tarvi jotain dieettikeittoja vedellä. En muutenkaan ymmärrä, että ketkä semmoisia edes ostaa. :D

      Poista
  4. Jes, taas yks mahtava blogi bongattu! :D tän kaltaiset blogit herättää mun motivaation vaikka se oiskin (hetkittäisesti) kadonnut johonkin. Oon viimeaikoina kriiseillyt ruuan kanssa, koska tuntuu etten keksi ikinä mitään uutta... :D mut miks ois pakko keksiä, jos tykkää näistä perus jauheliha/kana/vihannes(täysjyväriisi/pasta)-seteistä... nom :3 <3

    jään ehdottomasti seurailemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit tänne! Mä olen kyllä myös kauhea jauheliha/kana/vihannes-syöpöttelijä, koska mun mielestä ne vaan on niin helppoja ja hyviä vaihtoehtoja. Ja vielä sieltä terveellisimmästä päästäkin!

      Poista