sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Dieetti alkoi!

31.12 toiset skoolasivat kuoharilaseillaan vuoden vaihdetta ja bilettivät täysin rinnoin, kun toiset nostivat vesipullon ilmaan ja menivät aikaisin nukkumaan. :D  Niin, valintansa ne on kullakin, itse päädyin jälkimmäiseen. Syynä oli mikäs muukaan, kuin 1.1 alkanut dieetti.


Niin siis anteeksi, mikä dieetti?

Aloitin siis 1pv tätä kuuta dieetin tai ruokavalion, miksi sitä nyt sitten haluaakin kutsua. Tämä dieetti on lähteny käyntiin todella hyvin ja ensimmäisen viikon tiukka linja varmastikin palkitaan astuessani seuraavan kerran kehonkoostumusmittaukseen, joka dieetin alussa näytti aika karmaisevia lukemia. Tavoitteenani onkin pudottaa n. 5 kiloa pois, sekä saada omat vaatteeni taas sopimaan päälleni ilman, että jenkkakahvat tursuavat farkuista ulos.

Tämä ensimmäinen viikko vaatii itseltäni hirvittävästi itsekuria, sillä kaikki hiilarit on karsittu lautaseltani pois, lukuunottamatta mahdollisesti ennen treeniä syötävää banaania. Lautaseni koostuukin tällä hetkellä vain vihanneksista, kasviksista, lihasta, kanasta, kananmunasta, marjoista ja proteiinipitoisista maitotuotteista. Ainoat " pahat " asiat, jotka olen itselleni sallinut ovat fetajuusto, sekä aamusmmothien sekaan laitettava ananastäysmehu. Ruokien lisäksi kittaan päivittäin suuren määrän vettä kehooni ja vesi onkin ainut neste, jota saan nauttia. Kaikki limpparit ja mehut ovat kiellettyjen listalla.


Jatkuuko hiilariton siis kuinka pitkään?

Ensi perjantaina tyyli kuitenkin muuttuu ja mukaan astuvat mys hiilihydraatit pienissä määrin, koska tällainen hiilariton ruokavalio ei pidemmän päälle ole kauhean viisasta, varsinkaan kun treenaa kovaa. Tarkoituksena on vain saada hyvä alkuboosti tälle touhulle!

Jotta saisin seurattua omaa kehitystäni ja tarkkailtua, että syön tarpeeksi usein, olen alkanut pitämään treeni/ruoka-päiväkirjaa. Sinne merkkaan joka ikisen suupalani, juodun veden määrän, sekä kaiken liikunnan, jota päivän aikana teen. Eipähän tule närpittyä mitään turhaa, kun on pakko kirjoittaa kaikki muistiin. ;)


Entäs sitten herkuttelu?

Tammikuussa on maksimissaan kaksi herkkupäivää, jotka saan pitää ihan milloin siltä tuntuu, mutta jos luulen pystyväni jättämään ne väliin, niin tammikuu on täysin herkuton. Tammikuun lopulla katsellaan sitten uudestaan, että kuinka monta herkkupäivää kuukaudessa sallitaan, mutta luulen, että toukokuuhun asti yritetään pysytellä kahdessa herkkupäivässä.

Miksi teen tämän?

En ole ikinä ollut dieetillä, mutta nyt oli pakko. Paino on jatkanut nousuaan tasaisen salakavalasti ja vanhat vaatteet tuntuvat puristavan, eikä peilikuvakaan ole ihan sitä mitä toivoisin. Huonossa jamassa en ole, en todellakaan, mutta jos syöpöttely vain jatkuu, niin pian ne pienet vararenkaat muuttuvat isommiksi. Ja muutenkin haluan yhdistää liikunnallisesti aktiiviseen elämääni myös järkevän ruokavalion, sillä mitäs sitä tahkoamaan hulluna salilla, jos vika onkin jääkaapin sisällössä?

Toinen, ehkä vielä painavavampi syy on toukokuussa häämöttävät pääsykokeet Kisakallion Liikuntaneuvoja - linjalle. Haaveet kouluun pääsystä ovat olleet jo pidemmän aikaa niin suuret, että haluan tuntea oloni itsevarmaksi ja vahvaksi, kun suuri päivä koittaa.


Kolmas päivä dieettiä on nyt lopuillaan ja motivaatio edelleen huipussaan! Tänään suuntana vielä kuntsa ja huomenna piipahdamme uimahalliin, jos vain innostusta riittää. Intersportiinkin löytyisi vielä lahjakortti, jolla hommata jotain kivaa motivaatiovaatetta!  Onko siellä muita, jotka ovat uv:n jälkeen päättäneet ottaa itseään niskasta kiinni?

7 kommenttia:

  1. Tosta kuvasta päätellen et sä ihanihan rapakunnossakaan ole. Mutta se tällaisessa "dieettaamisessa" on huvittavaa, että jos jollekin sanoo olevansa dieetillä, niin se yhdistetään heti laihduttamiseen ja sitten tuumitaan, että "juu, kyllähän sun pitääkin, kun olet NOINKIN lihava..." Dieettihän tarkoittaa ruokavaliota, ei laihduttamista ja kai jokainen itse tuntee (okei, on poikkeuksia), jos tarttis saada kroppaa vähän kevyemmäksi. Ei sen tarivtse olla kymmeniä kiloja, kun jo kilonkin pudotuksen jälkeen on oikeasti kevyempi ja helpompi olo.

    Itse painoin noin 18-28 vuotiaana koko ajan saman verran. Söin tai olin syömättä, liikuin enemmän tai vähemmän. Tiesin aina vaa'alle astuessa jo etukäteen mitä se näyttää. Iän myötä (vaikken kai mikään vanhus olekaan) painoa alkaa kuitenkin salakavalasti kertyä, joten minäkin aloitin ruokien ja liikunnan seuraamisen. Kun kaiken kirjaa ylös, näkee ihan konkreettisesti missä mennään. Osaa valita syömisiään paremmin ja huomaa, milloin pitäisi liikkua enemmän. Minun dieetissä ei mitään ole jätetty pois, tärkeää on vain liikunnan ja syömisen tasapaino. Ai juu, ja se paluu DIEETILLE on edessä huomenna. Jouluna en kirjannut jokaista konvehtia... Tsempit teillekin projektiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, mielestäni jokainen itse tietää, milloin on hyvä olla omassa kehossaan ja milloin taas on aika pudottaa muutama kilo, taikka kiinteytyä. Toiset olisivatkin varmasti tyytyväisiä, jos olisivat itseni kokoisia, mutta koska olen aina ollut pienikokoinen, niin yhtäkkinen painonnousu ei itselleni ole okei.

      Mullakin oli monta vuotta niin, että paino pysyi samana, tein sitten mitä vain. Nyt kuitenkin sen sopivan painon säilyttäminen on huomattavasti hankalampaa, vaikka vasta alle 20 olenkin. :D

      Itsekin kyllä nostan peukkua tuolle syömisen ja liikunnan tasapainolle ja siksi nimenomaan hölläänkin ruokapuolella heti viikon jälkeen. Pakko tehdä vaan pieni herätys keholle, että tietää herkuttelun olevan ohi!

      Tsemppiä sinullekin huomenna alkavaan muutokseen! :)

      Poista
  2. Miunkin pitää aloittaa dieetti, luultavasti vasta viikon päästä, kun palailen lomalta, mutta kuitenkin! Haluan onnistua ja karistaa liikakilot pois - niitä on kertynyt tosi salakavalasti! Innolla jään seurailemaan siis dieettiäsi :)

    VastaaPoista
  3. Miunkin pitää aloittaa dieetti, luultavasti vasta viikon päästä, kun palailen lomalta, mutta kuitenkin! Haluan onnistua ja karistaa liikakilot pois - niitä on kertynyt tosi salakavalasti! Innolla jään seurailemaan siis dieettiäsi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lomalta paluu onkin hyvä aika alottaa pieni kuntokuuri! :) Mun mielestä karistitkin jo jossain vaiheessa painosta jonkin verran pois? Joten eiköhän se nyttenkin onnistu, kunhan ei anna itsensä repsahtaa. ;) Tsemppiä!

      Poista
  4. Mukavan oloinen blogi ja tosi energinen!:)

    VastaaPoista