maanantai 25. tammikuuta 2016

Dieetin tuloksia

Dieettiä on nyt takana tasan 3 viikkoa ja 3 päivää, joten nyt on vihdoin aika kurkistella syntyneitä tuloksia. Olimme tosiaan viikonloppuna Lahdessa äitini luona ja lauantaiaamuna koitti se kauan odotettu mittanauha ja kehonkoostumusmittaus. On ihanaa, kun oma äiti työskentelee liikunta-alalla, niin on mahdollisuus tällaisiin yksityismittauksiin! :D Itseäni pelotti ihan hirveästi nousta kehonkoostumuspuntarille, koska tiesin että painoa on lähtenyt ja pelkäsin sen karisseen suoraan lihaksista.

Kehonkoostumusmittauksen tulokset normaaliliikkujana:

Paino: - 2,1 kg
Rasvaprosentti: - 1,4 %
Rasvamassa kiloina: - 2,3 kg
Lihasmassa kiloina: - 0,3 kg

Kehonkoostumusmittauksen tulokset aktiivisena liikkujana:

Paino: - 2,1 kg
Rasvaprosentti: - 2,6 %
Rasvamassa kiloina: - 2,6 kg
Lihasmassa kiloina: + 0,4 kg

Tulokset osoittavat siis, että hyvään suuntaan ollaan menossa! Tein siis mittauksen sekä normaaliliikkujana, että aktiiviliikkujana, koska mittari saattaa mitata aktiiviliikkujan lihasmassan osittain rasvamassaksi mikäli liikuntaa tulee harrastettua suhteessa normaalia enemmän. Molemmista mittauksista on kuitenkin huomattavissa suuri muutos! Paino on siis lähtenyt rasvakudoksesta, eikä lihaksesta, joka lohduttaa itseäni todella paljon! Lihasmassan en odottanutkaan kasvavan, sillä laihduttaminen ja lihasmassan kerääminen samanaikaisesti on aika mahdotonta.

Mittanauhamittausten tulokset:

Vyötärö kapeimmasta kohdasta: - 6 cm
Vyötärö leveimmästä kohdasta: - 2 cm
Reiden ympärys leveimmästä kohdasta: - 1 cm
Pyllyn ympärys leveimmästä kohdasta: - 3 cm

Mittanauhalla saadut tulokset hämmästyttivät kuitenkin reilusti kehonkoostumusmittausta enemmän! Siis kuusi senttiä vyötäröltä! Ihan uskomatonta! En ole ikinä kokenut olevani mikään suurimahainen, joten noin suuri muutos oli todellakin yllätys. Oli pakko pyytää äitiä mittaamaan vyötäröni vielä moneen kertaan, koska en meinannut uskoa mittanauhan tulosta. :D


Koska tulokset tosiaan olivat näinkin hyvät vain kolmen viikon dieetin jälkeen, päätin sallia itselleni herkkupäivän. Lauantaina herkuteltiinkin siis pitkästä aikaa ja voi että kaikki maistui niin hyvältä! Herkkupäivästä kirjoitan kuitenkin vielä erillisen postauksensa, mutta tässä nyt näitä pitkään odotettuja tuloksia. Pelkään pahoin, että muutos tulee kuitenkin hidastumaan tämän ja seuraavan mittauksen välillä, mutta toivotaan, että mennään edelleen oikeaan suuntaan. :)

4 kommenttia:

  1. Hienot tulokset! Mäkin kävin viikonloppuna vaa'alla (myöskin äidillä, kun meillä ei ole) ja se näyttikin vähemmän mitä kuvittelin kaiken joulumässäilyn jälkeen! Olin ihan tyytyväinen, vaikkei se ihan se paino ollutkaan, mihin haluaisin. Mutta jo se, että lukemat oli kolmisen kiloa vähemmän kuin mitä kuvittelin, oli hymyn arvoista!

    Hyvä me! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kolmisen kiloahan on tosi hyvin! Varsinkin, jos ei ole tarkoituksella painoa pudottanut. Todellakin saat olla ylpeä itestäs! :)

      Poista
  2. Huipputuloksia! :) Saat olla kyllä ylpeä itsestäsi ja saavutuksistasi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllähän noi tulokset pisti hymyn huulille, kun ei odottanut noin suurta kehitystä! :)

      Poista