torstai 18. helmikuuta 2016

Hurahdus ryhmäliikuntaan!

Viime vuoden lopulla kirjoittelin tänne blogin puolelle siitä, kuinka haluaisin punttitreenien ohelle jotain kehonhuoltoa ja erityisesti jooga kuulosti korvaani houkuttelevalta. Meinasinkin jo kertaalleen ilmoittautua joogatunneille, mutta onneksi se jostain syystä jäi, sillä nyt helmikuussa Fitness24seven avasi uuden kuntosalin, joka tarjoaa myös laajan valikoiman ryhmäliikuntatunteja, mikä sattuma! Itsehän olen ollut nyt lähes vuoden Fitness23sevenin jäsen ja etenkin nyt, kun saan sekä kuntosalin, että ryhmäliikunnan 20e/kk, olen supertyytyväinen, etten varannut itselleni kallista joogakurssia.

Olen nyt parin viikon aikana kuluttanut tehokkaasti jumppasalin lattiaa ja olen tutustunut moneen itselleni aivan uuteenkin tuntiin. On ihan hassua olla välillä itse liikutettavana, kun on tottunut kuitenkin ohjaamaan suhteellisen paljon tunteja itse!

Mutta millä fiilikset jumpista jäikään?
Tässä leikkimieliset arvioni tunneille:


Spinning
En ole koskaan aikaisemmin käynyt yhdelläkään spinning-tunnilla, joten innokkuuteni tätä tuntia kohtaan oli jo valmiiksi aika korkealla. Luulin, että spinning olisi ollut paljon tylsempää, mutta ohjaajahan kehitteli vaikka mitä mäkiä ja tuulenpuuskia matkan varrelle! Hikoilin koko tunnin kuin pieni sika, joten pyyhe oli enemmän kuin tarpeen!
Olen ehtinyt tutustua vasta spinning-tunteihin, joissa sykettä pyritään pitämään korkealla, mutta haluaisin käydä kokeilemassa myös muita tunteja. Lähtökohtaisesti kuitenkin suosittelen ehdottomasti kaikille, jotka haluavat haastaa itsensä ja saada hyvän hien pintaan.

Body Balance
Body Balance on hyvin joogamainen tunti. Itse ihastuin tähän täysin, sillä venyttelytunnit ovat omaan makuuni vähän tylsiä, mutta body balancessa tehdään venyttelyn lisäksi paljon kaikkea muuta ja vahvistetaan keskivartaloa aktivoimalla niitä syvimpiä vatsalihaksia. 
Etenkin tämän tunnin takia olen tyytyväinen, että jätin joogahaaveeni, sillä jo nyt parin viikon jälkeen huomaan kehoni notkistuneen selkeästi ja palautuminen kovista treeneistä on tämän tunnin ansiosta helpompaa.
Bootcamp
Bootcampin synonyymi olisi omasta mielestäni armeija-jumppa. Tunti on oikeasti rankka ja täytyy myöntää, että välistä jouduin itsekin suhteellisen hyväkuntoisena heittämään hanskat tiskiin ja lusmuamaan hetken, koska en vain yksinkertaisesti jaksanut tehdä kaikkia liikkeitä loppuun! Tunnilla punnerretaan, hypitään, kyykätään, ryömitään.. ja kaikkea niiden väliltä, joten kylmä ei varmasti pääse tulemaan.

Bodypump
Tänne tunnille eksyin itseasiassa vasta eilen! Bodypump oli itselleni tuttu jo entuudestaan, mutta halusin käydä kurkkaamassa millaisen tunnin Fitness24sevenin ainut miesohjaaja vetää ja halusin samalla poimia hieman tietoa liikepankkiini omia tulevia ohjaustunteja ajatellen. Tunti oli rankka ja oli piristävää käydä välillä miehen ohjaamalla tunnilla. Etenkin ylävartalo sai kunnon rääkin, vaikka kyllä jalatkin ovat hieman hellinä eilisestä!


Haluan ehdottomasti tutustua vielä muihinkin tarjolla oleviin tunteihin ja tänään yritänkin saada itselleni jonotuspaikan vatsa/pakaraan! Peukut pystyyn, että paikka vapautuu. ;)

Oletko sinä käynyt jollain mainitsemistani tunneista? Tykkäsitkö? 
Entä onko sinulla mielessä joku tunti, jota suosittelisit myös muille?




8 kommenttia:

  1. Mie en oo käynyt samoilla tunneilla, mutta perusjumpissa käyn joskus :) Nykyisin oon treenaillut lähinnä itekseni, koska kaikki ryhmäjutut on iltaisin :( Ryhmäliikunnat on kyllä tehokkaita ja tykkään niistä, kunhan niitä voisi harrastaa päivisinkin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muakin niin harmittaa, että ryhmäliikunta sijoittuu vain iltoihin! :( Esimerkiksi kahdelta ei pyöri ikinä mitään tunteja, juuri kun olisi aikaa käydä!

      Poista
  2. Toi bodybalance on kyllä ihana! Ite kävin tässä vähän aikaa sitten ja tykkäsin kauheesti. Olen käynyt nyt useamman kerran salini joogatunneilla ja pidän niistäkin, mutta on kiva, että tuo bodybalance on hieman "kovempi treeni" verrattuna siihen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se on kyllä niin rentouttavaa <3 Jooga on siis hitaampi tempoista? Ehkä sitten ihan hyvä, että päädyin body balanceen, kun välillä tuntuu, että sekin on liian rauhallista! :D

      Poista
  3. En tiedä onko siun salilla tarjolla, mutta hotjooga on kokeilemisen arvoinen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo hotjoogaa mun salilla. :( Koitin sitä kyllä kerran ja oli tosi kivaa! Lihaksetkin venyivät varmaan kaksi kertaa paremmin siellä kuumassa salissa, kuin ihan normaalissa jumppasalissa. :D

      Poista
  4. Moikka! Mua kiinnostais tulla kokeilemaan sun ohjaamia tunteja :) millaisia tunteja vedät? missä ja milloin on mahdollisuus osallistua tunneille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Tällä hetkellä en valitettavasti vedä ollenkaan tunteja, mutta lupaan vinkata, kun taas karjun jumppasalin edessä. :D

      Poista