maanantai 22. helmikuuta 2016

Dieetin tuloksia

Dieettiä, tai ehkä tällä hetkellä enemminkin ruokavaliota, on nyt takana suurin piirtein 7 viikkoa. ( Tammikuun lopulla saavutettuja tuloksia pääset lukemaan täältä ) Helmikuu on ollut selkeästi tammikuuta löysempi ruokavalion suhteen, sillä kuun alussa reissasimme Saimaan kylpylään, jonka johdosta tuli herkuteltua oikein olan takaa jopa neljänä päivänä putkeen! Ruokalistalta löytyi pizzoja, hampurilaisia, ranskalaisia, sipsejä, jäätelöä.. siis kaikkea vatsamakkaroita hymyilyttävää. Herkkupäiviäkin on ollut ainakin kerta viikkoon ja myönnettäköön, että join eilen suklaapirtelöä, vaikka ei ollutkaan herkkupäivä ja viikko sitten vetelin maalaisleipää välipalaksi hyvällä ruokahalulla.

Liikunnan suhteen olen kuitenkin pysynyt vahvana. Treenikertoja tulee viikossa vähintään neljä ja joka kerralla on hiki kunnolla pinnassa. Rankkojen urheilusuoritusten vastapainona olen nyt panostanut kehonhuoltoon ja huomaan sen auttavan huomattavasti sekä palautumiseen, että tulosten nousuun. Treenien lisäksi seisomatyönikin polttaa mukavasti lisäkaloreita.


Vaikka liikuntaa onkin tullut harrastettua helmikuussa hieman tammikuuta enemmän olin varma, että tulokset ovat laskeneet tai vähintääkin jymähtäneet vankasti paikoilleen, koska herkut maistuivat nyt vähän liiankin hyvin. Painohan pysyi koko kuukauden täysin samana ja mittauspäivänä se oli muutaman sata grammaa normaalia korkeammallakin, koska en voinut kieltäytyä edellisen päivän foccacciasta, jota siskoni oli loihtinut vierasvaraksi. En uskaltanut hymyillä, kunnes pääsin vertaamaan tuloksiani vanhoihin mittauksiin:

Muutos 23.1 - 22.2 ajalta :

Kehonkoostumusmittauksen tulokset normaaliliikkujana:

Paino: + 0,3 kg
Rasvaprosentti: - 1,3 %
Rasvamassa kiloina: - 0,8 kg
Lihasmassa kiloina: + 1 kg

Kehonkoostumusmittauksen tulokset aktiiviliikkujana:

Paino: + 0,3 kg
Rasvaprosentti: - 2,7 %
Rasvamassa kiloina: - 2,2 kg
Lihasmassa kiloina: + 2,9 kg


Voitte arvata, että loksahti kyllä suu auki! En todellakaan odottanut noin hyviä tuloksia juurikin tuon painonnousun takia. Mutta kuten varmasti huomaattekin, lihasta on tullut kuluneen kuukauden aikana reilusti ja se onkin varmasti aiheuttanut sen, ettei paino ole lähtenyt kunnolla laskuun, vaan junnaa paikallaan. Noh, mistähän kohtaa sitä nyt sitten ollaan kiinteydytty? Mittanauhan vuoro: 

Mittanauhan tulokset:

Vyötärö kapeimmasta kohdasta: ei muutosta
Vyötärö leveimmästä kohdasta: - 3 cm
Reiden ympärys leveimmästä kohdasta: + 1 cm
Pyllyn ympärys leveimmästä kohdasta: ei muutosta

Vyötäröltä siis lähtenyt muutamat sentti pois! Voi olla, että tulos olisi ollut vielä suurempi, mutta edellisen päivän foccaccia ja muutama pizzapala turvottivat vielä aamulla jonkin verran, joten ne varmasti vähän väärensivät tulosta. Sanotaanko nyt kuitenkin, että oikeaan suuntaan mennään edelleen. Jes!


Apua. Ohittakaa tuo sekamelska taustalla. :D

Näkyvän kehonmuutoksen lisäksi olen huomannut kehitystä yllättäen myös treenissä! Tein viikko sitten oman leuanvetoennätykseni 6 onnistuneella vedolla. Tämän ennätyksen jälkeen leukoja on mennyt jokaisella yrittämällä aina vähintään 5, joka on huomattava muutos vuodenvaihteeseen, kun sain vain 3 leukaa kovasta pinnistäen. Tavoitteenani onkin saada joskus vielä se 10 leukaa rikki.

Nyt on motivaatiota taas seuraavaan mittaukseen asti!
 Jospa se painokin pikkuhiljaa laskisi ja jospa ne herkutkin alkaisivat joskus maistua pahoilta. ;)

4 kommenttia:

  1. Hyviä tuloksia olet saanut aikaiseksi, saat olla kyllä todella ylpeä itsestäsi! :) Käy muuten kurkkaamassa siun blogisähköposti ;)

    VastaaPoista
  2. Todella inspiroivaa tekstiä blogi täynnä :) tykkään! Ja upean näköinen selkä, vau! Pyrin tässä itsekin parantamaan leuanvetotaitoja, tällä hetkellä menee ehkä kaksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, ihana kommentti! Leukaenkka paranee aika nopeastikin, kun vaan viitsii treenata säännöllisesti. Voimaa siihen tottakai tarvitsee, mutta väittäisin sen olevan aika pitkälti tekniikkalaji. :)

      Poista