perjantai 15. tammikuuta 2016

Mitä aamiaiseksi?

Itse kuulun niihin, joille aamupalan skippaaminen ei tule kuuloonkaan. Ei pelkästään nykyisen dieetin takia, vaan siksi, että herättyäni mulle iskee aina aivan järjetön nälkä ja on vaan ihan pakko saada jotain haukattua. En toisaalta myöskään ymmärrä, miksi joku haluaa jättää aamiaisen väliin, koska niin kliseeltä kuin se kuulostaakin, se on päivän tärkein ateria. Jos aamun aloittaa terveellisesti hyvällä aamupalalla, ei terveellistä linjaa viitsi pilata, ja lounaaksi tulee helposti valittua kahdesta vaihtoehdosta se terveellisempi!

Tässä kolme aamupalaa, joista saan tällä hetkellä valita itselleni joka aamu sen mieleisimmän:


Kun lounasta pitää odotella 3-4 tuntia.

Munakasta syön yleensä vain iltaisin, joten se jää useimmiten valitsematta aamupalaa tehdessä. Valitsenkin tämän vaihtoehdon vain, kun tiedossa on pitkä tauko ennen lounasta. Jos kuitenkin päätän valita munakkaan, siihen tulee kaksi kokonaista munaa ja niiden lisäksi kaksi valkuaista, sillä munan keltuainen sisältää melkeinpä pelkkää rasvaa. Munan seuralaiseksi laitan lautasen reunalle muutaman kinkkusiivun, sillä munakas ja kinkku sopii ihan uskomattoman hyvin yhteen!


Kun lounasta pitää odotella 2-3 tuntia.

Puuro on tällä hetkellä ihan mun number one! En tiedä johtuisiko se viikon kestäneestä hiilarittomasta, mutta jostain syystä puuro maistuu nyt todella nannalta. Puuron valmistan yleensä laittamalla lautaselle 1,5 dl leseitä ja sekoitan niihin n. 2 dl vettä. Valmiin puuron sekaan laitan reilun kasan raejuustoa ja muutaman lusikallisen mansikkahilloa. Raejuusto saattaa kuulostaa oudolta, mutta se tuo puuroon ihanan pehmeän maun ja samalla lisää proteiinia muuten hiilaripitoiseen aamiaiseen. Harmikseni puuro ei vain pidä kauhean pitkään nälkää, joten jos lounaaseen on matkaa, tämä ei ehkä ole se paras vaihtoehto.


Kun en vaan jaksa miettiä, mitä söisin

Smoothie on aamupaloista helpoin. Reilu kasa marjoja, sokeritonta mehua, leseitä, banaani ja rahkaa, niistä on herkullinen smoothie tehty. Nälkäkin pysyy takuuvarmasti loitolla, kun laittaa kannun täyteen aineksia ja sitten vain sheikkaamaan. Tänään tein muuten mulle ja Samille ehkä maailman parasta smoothieta iltapalaksi, pakko laittaa resepti!

Pirteä hedelmäsmoothie ( n. 1 L )

3 pientä veriappelsiinia
banaani
pari klementiiniä
kaksi purkkia rahkaa
loraus sokeritonta ananasmehua
reilu annos jäisiä mustikoita
pari desiä leseitä


Minkähän valitsisin huomenna?

4 kommenttia:

  1. Oi kuulostaapas hyvältä tuo eilinen smoothiesi! Mie käytän aina maustamatonta jugurttia smoothieissa, kun en tykkää rahkasta, mutta siitä tulee kyllä ainakin miun suuhun vähintäänkin yhtä hyvää ja täyttävää :)

    Itsekään en voisi enää skipata aamiaista, nuorempana se ei olisi ollut ongelma vaan söimpä sillonkin aina yhden paahtoleivän aamulla :D nykyisin nautin siitä, että saa tuhdin aamupalan, jolla jaksaa lounaaseen saakka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jugurttikin on varmasti ihan hyvä vaihtoehto varsinkin, jos rahka tökkii. :) Hyvä, että oot saanut aamupalan maistumaan, eikä olla enää samassa tilanteessa kuin nuorempana. :D

      Poista
  2. Joskus koulussa kun kysyn nuorilta söivätkö he aamiaista, vastaus on en (ehtiny/jaksanu) ja sitten ne on ihan nälissään jo yhdeksän aikaan. Olenkin sanonut, että söisivät edes banaanin, joka on nopea ja helppo syödä tai napata vaikka matkalle evääksi. Minun kokemusten mukaan banaani täyttää melko hyvin, vaikkei yksinään mikään oikea aamupala olekaan.

    Itselläni aamiaiseen kuuluu (sen banaanin lisäksi) joko muroja tai kaksi paahtoleipää lakkahillolla ja jogurtti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. En kyllä ymmärrä, miten jotkut vanhemmat voivat katsoa läpi sormiensa lastensa mitätöntä aamiaista. Itselleni aamiainen on aina ollut itsestäänselvyys, eikä sitä ole koskaan skipattu. Kuten sanoitkin, söisivät nyt edes sen banaanin! :D

      Nyt kun kerroit oman aamiaisesi, niin alkoi tehdä ihan hirveästi mieli lakkahilloa <3

      Poista