perjantai 3. kesäkuuta 2016

Kielletty donitsi

Tänään olisi ollut treenipäivä. Tänään ei ollut lupa herkutella, enkä oikeasti olisi saanut syödä muffineita, irttareita ja sipsejä. Tänään ei kuulunut jäädä kotiin katsomaan fitnesspäiväkirjoja ja Viaplay-sarjoja, vaan rientää salille pumppaamaan takareisiä ja pakaroita. Jäin kotiin siitä huolimatta. Ja olen muuten tehnyt näin monta kertaa ennenkin.

Urheilulehdissä, blogeissa, instagramissa ja ties missä muistetaan aina kertoa, kuinka sitä tulikaan syötyä tänään vihersmoothieta riisikakkujen kera ja lauantaina herkuteltiin kurkuilla ja porkkanoilla. Hehkutetaan, kuinka kahden viikon aikana paino on pudonnut kaksi kiloa ja vyötäröltä on hävinnyt kuusi senttiä. Mutta entäs, jos näin ei tapahdukaan? Entäs, jos lipsuitkin jo maanantaina ostamaan megapussin sipsejä ja lounaaksi valikoitui Hesburger-mättö. Tästähän ei varmasti julkaistakaan kuvaa mihinkään ja koko viikko onkin nyt pilalla, eikä tarvi enää miettiä mitä syö. Väitän, että jokaisella laihduttajalla/elämäntaparemonttilaisella on joskus käynyt lipsahdus. Kysymys onkin, miten siitä jatketaan?


Itselleni oli ennen todella todella vaikeaa palata herkuttelun jälkeen terveelliseen ruokavalioon. Jo yksi Arnoldsin donitsi saattoi pilata koko viikon, enkä yksinkertaisesti jaksanut enää miettiä mitä syön tai miten treenaan. Oli niin helppoa ajatella, että nyt kun kerran lipsahdin jo donitsiin, niin voin lipsahtaa myös karkkipussiin. Kannoin hirvittävää morkkista siitä yhdestä donitsista ja tuntui kuin vatsamakkaroita olisi ilmestynyt heti yksi lisää muiden joukkoon.

Myönnettäköön, että olen edelleenkin arkisin mielummin kokonaan ilman herkkuja ja nautin herkkuni sitten viikonloppuna. Tarkoitankin, että jos joskus sattuu herkkuhammasta kolottamaan ja on ollut ihan tuhottoman huono päivä töissä, niin osta se donitsi, syö se ja etenkin, nauti siitä. Koko viikko ei mene yhdestä donitsista pilalle, eikä se varmastikaan jämähdä suoraan vyötäröllesi, vaan huomenna on päivä uusi. Treenaat sitten kahta kauheammin silloin.

Tänäänhän on perjantai. 

Soisitko itsellesi tänään jotain hyvää ja lupaisit samalla, että huomenna menet sinne aamulenkille, jonne on pitänyt mennä jo aika pitkään?

6 kommenttia:

  1. Ihan kuin miun kirjottama teksti :D Mutta osaan jakaa tuon tunteen kyllä hyvin kanssasi.. Mie oon herkutellu vähän liikaakin, mutta tästä se taas lähtee :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se haittaa, jos välillä menee vähän yli, kunhan palaa sitten siihen normaaliinkin. ;) Nopeasti kerrytetty paino esimerkiksi laskee takaisin lähtökuoppiinsa, kun jaksaa vähän nähdä vaivaa! :)

      Poista
  2. Musta on hassua, miten treenatessa tulee niitä "kiellettyjä ruokia". Sitä vaan kun on ja löllöilee vetää kaikkea mitä vastaan tulee, mut heti kun alkaa aktiiviliikkujaksi, niin sitten tulee kieltoja kun luulisi sen olevan päin vastoin :D
    Hyvä teksti tää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyllä niin totta! Kun olin saikullakin, niin vedin hyvällä omallatunnolla vaikka ja mitä napaan. Nyt päästessäni taas treenaamaan, on kiellettyjen lista varmaa kymmenkertainen. :D
      Kiitos! <3

      Poista
  3. Totta! Voisi unohtaa morkkikset ja jatkaa vain hyvillä mielin, kun vähän sai kroppa pienen energiapaukun. Itsekin se vaan on niin vaikea tajuta, ettei maailma siihen kaatunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miellehän se tuntuukin olevan isompi romahdus kuin keholle! Tavallaan tuntuu ehkä siltä, kuin olisi pettänyt itsensä oman ruokavalionsa suhteen. :/

      Poista