tiistai 7. kesäkuuta 2016

Aeroobinen liikunta

Aerobinen liikunta on pitkäkestoista rasitusta, joka kehittää etenkin keuhkoja ja sydäntä.

Rakastan voimaharjoittelua. On ihanaa huomata, kuinka kerta toisensa jälkeen jaksaa aina nostaa enemmän ja enemmän rautaa. Voimaharjoittelun ansiosta myöskin lihakset kasvavat ja kroppa muuttuu timmimmäksi. Nyt harrastettuani n. vuoden verran kuntosalia, myöskin lihaserottovuuteni on suurempi kuin koskaan aiemmin. Yhtä tärkeää on kuitenkin harjoittaa myöskin kestävyyttä, eli juurikin tätä aeroobista liikuntaa. Vaikka saliharjoittelussa syke pysyy jatkuvasti koholla, niin se ei ole verrattavissa kunnon lenkkiin, hyppelyihin ja pomppeluihin, jotka puolestaan ovat herkkua sydämelle ja hapenottokyvylle. Aeroobinen liikunta polttaa myös tehokkaasti rasvaa, koska syke pyritään pitämään matalalla, eli n. 120-140. Korkeammilla sykkeillä siirrytäänki sitten anaeroobisen puolelle.


Itselläni on SURKEA kestävyyskunto, joka tuli huomattua Kisakallion pääsykokeissa, kun meidät laitettiin juoksemaan piip-testiä. Putosin porukasta melkein ensimmäisenä, koska oikeasti tuntui kuin keuhkot lähtisivät seuraavalla hengenvedolla irti. Harmitti niin vietävästi, että siinä nurmikolla istuessani ja kyyneleitä vuodattaessani päätin, että nyt muuten panostetaan kestävyyteen voimatreenien lomassa.

Sitä paitsi, kesähän on ihan loistava aika aloittaa lenkkeily, kun ulkona on lämmin kuntoilla ilman takkia ja lämmin ilma ei ole keuhkoille niin rasittavaa kuin pakkasilma. Takana on muutamia porrastreenejä ja lenkkejä ja huomaan heti ihan valtavan eron kestävyydessäni. Pienelläkin vaivalla saa siis selkeästi tuloksia aikaan!


Tänään suuntaan tekemään kunnon porrastreenin, kunhan ruoka ehtii tässä ensin vähän lasehtia. Toivottavasti tällä kertaa olen portaiden yläpäässä nopeammin kuin viimeksi! ;)

Miten sinä harjoitat kestävyskuntoasi?
 Tykkäätkö tehdä porrastreenejä, käydä lenkillä vai kenties pelata jotain pallopeliä?



2 kommenttia:

  1. Aerobinen unohtuu kyllä monelta salitreenin jalkoihin! Mie tykkään lenkkeillä tosi paljon reippaasti kävellen :) juoksusta en tykkää, vaikka se olisi sydämelle ja keuhkoille kyllä välillä varmasti hyväksi! Mutta toivottavasti teen sitten jotain muuta niiden elimien hyväksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reipas kävelyhän on loistava tapa liikkua! :) Itsekin käyn välillä kävelylenkeillä jonkun kaverin kanssa, koska siinä saa samalla vaihdettua kätevästi kuulumiset ja urheiltua samalla! :)

      Poista