torstai 12. toukokuuta 2016

Vihdoinkin terve!

Mitäpä tänne?

Kolmen viikon leikkaushaavojen parantelun ja rauhoittumisen jälkeen olen vihdoin päässyt palaamaan normaaliin treeniarkeen ja terveelliseen ruokavalioon. Sillä kyllä, tämänkin sairasloman aikana söin söin ja söin, koska se oli ainut lohtu ja nautinto. Lettujen, sipsien, karkkien ja limsojen jäljiltä paino tottakai nousi muutamalla kilolla, mutta ihme kyllä, ne molemmat kilot ovat lähteneet viimeisten viiden päivän aikana pois, kun sunnuntaina palasin normaaliin arkeen. Ehkä tämä pieni tauko tekikin keholle ja painonpudotukselle ihan hyvää? Nyt tuntuu, että energiaa löytyisi kuin pienestä kylästä ja pitkän työpäivän jälkeenkin jalat vipattavat jo kohti salia. :D Laittoivatkohan ne umpisuolenpoiston yhteydessä muhun jonkun duracell-patterin?



Treenipäiväkirjaa:

Perjantai: 3 tuntia uimassa. Äiti hioi mun uintitekniikan kuntoon 16.5 odottavia Kisakallion pääsykokeita varten ja koska liikunnan suhteen olen aika perfektionisti ja täydellisyydentavoittelija, oli tekniikan pakko olla juuri eikä melkein kunnossa ennen altaasta nousemista. Tämä oli ensimmäisiä kunnon treenejä leikkauksen jälkeen ja koska kipua ei tuntunut, uskalsin painaa kunnolla. ;)

Lauantai: n. 4km kevyt hölkkälenkki. En ole tainnutkaan mainita täällä blogin puolella, että juokseminen on ehdottomasti mun liikunnallinen heikkous. Olen yksinkertaisesti uskomattoman hidas ja läähätän kuin koira makkaran nähdessään jo muutaman sadan metrin hölkän jälkeen. Nyt olenkin yrittänyt parantaa omaa juoksutekniikkaa, jotta pääsykokeiden mahdollinen cooperin-testi menisi mahdollisimman hyvin.

Sunnuntai: Jalkapäivä salilla, treeniä n. 2 h

Maanantai: Yläkeho salilla, treeniä n. 2 h

Tiistai: Lepopäivä

Keskiviikko: Hölkkälenkki 9 km

Torstai: Jalkapäivä salilla, treeniä n. 1,5 h 


Mitens sitten ruoka?

Tarkkaavaisimmat muistavat varmaan, että olin ennen sairaslomaa aika tarkka ruokavalioni suhteen. Luulen vähän, että liiankin tarkka, koska paino ei pudonnut millään, vaikka kuinka tahkosin rautaa salilla. En syönyt varsinasta kotiruokaa, vaan kanalla ja riisillä mentiin aika pitkälle. Nyt olen päättänyt vähän höllätä ruokien suhteen ja esimerkiksi eilen syötiin tonnikalapastaa illalliseksi. Myöskin leipä on tehnyt paluun ja olen hurahtanut itsetehtyihin sämpylöihin. Hyvin jyväisiä niistä kuitenkin teen, mutta ne ovat niiiiiiiiiiiin hyviä! <3 Nyt ainakin tuntuu siltä, että keho kiristyy huomattavasti tehokkaammin ja olo on pirteä pitkin päivää. Voihan toki olla, että olin vähän väsynyt ja stressaantunut ennen sairaslomaa ja nyt stressin purkauduttua painokin putoaa tehokkaamin. :)


Entäs leikkaushaavat?

Leikkauksesta on nyt jäljellä yksi pieni punainen arpi alavatsalla, toinen vasemmalla kyljessä ja kolmas navan reunalla. Haavat eivät ole enää ollenkaan kipeät ja tänään tein ensimmäistä kertaa varovasti vatsalihaksia jalkatreenin päätteeksi. Maha tuntui edelleen vähän oudolta, joten päätin siirtyä suoraan venyttelyihin. Muuten haavat ovat parantuneet loistavasti. Harmikseni jouduin poistamaan napakoruni leikkauksen ajaksi ja sitä ei saanut laittaa takaisin ennen haavojen parantumista. Eilen kun sitten koitin laittaa korun takaisin paikoilleen, se olikin umpeutunut. :( Voi sitä harmin määrää! Voisihan sitä tietenkin ottaa uuden lävistyksen, mutta luulenpa, että elelen nyt napa "paljaana", koska sen parantuminen kesti aikoinaan itselläni todella kauan. Olo on vaan nyt vähän alaston. :D

Pääsykokeet?

Soitin Kisakallioon pääsykoekutsujen saavuttua ja pyysin saada myöhäisimmän mahdollisen pääsykoepäivän ja onnekseni se onnistui! Pääsykokeet ovat nyt siis 16.5 ja kieltämättä jännittää aivan vietävästi! En ole koskaan ollut oikein missään kilpailussa tai testeissä, joten en tiedä oikein miten suhtautua näihin kokeisiin. Haluaisin niin kovasti sinne kouluun, joten pettymys on kyllä suuri, jos en sinne pääsekään. Nyt vielä muutama päivä aikaa treenata. Lauantaina ajattelin mennä uimahalliin vielä hiomaan tekniikkaa, mutta sitten se onkin siinä! Sitten vain näytetään, mitä osataan ja toivotaan parasta. :)

Mitä teille lukijoille kuuluu?
 Onko siellä sairasteltu ja onko muita pääsykokeisiin jännääviä?


Terkuin, vihdoinkin terve <3

6 kommenttia:

  1. Ihanaa kun olet taas terve! Olen odotellut milloin sinusta taas kuuluu. :) Tsemppiä kokeisiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 ! Joo, nyt musta kuuluu taas vähän säännöllisemmin. :D

      Poista
  2. Kiva, että olet taas "elävien kirjoissa"! Uiminen onkin varmaan alkuun helppo tapa aloittaa taas treenit, kun vesi on niin "leppoisa" elementti. Hirveesti tsemppiä pääsykokeisiin, nehän onkin jo ihan pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsemppauksesta! :) Joo, uiminen onkin yksi parhaista liikuntamuodoista juurikin " veden keveyden " ansiosta.

      Poista
  3. Ihanaa, että olet taas terve ja kaikki tuntuu rullaavan paljon paremmin! <3 Ja onnea ihan mielettömästi pääsykokeisiin, pidän peukkua ja oon varma, että pääset sinne! :)

    Oon samoilla linjoilla tuosta syömisestä; jos syö liian tarkasti, jää paljon tärkeitä juttuja saamatta ja alkaa stressaamaan siitä syömisestä, jolloin paino tuskin putoaa. Itse menen nyt kotiruualla ja syön sitä sopivasti; en kukkuralautasia, mutta riittävästi, että kroppa toimii :) Ainakin toistaiseksi sillä on tullut hyviä tuloksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ihanaa olla taas terve <3 Toivotaan tosiaan, että onni potkaisee ja pääsen sisälle! :)

      Varmasti kotiruoalla saakin tuloksia aikaan! :) Koitan itsekin nyt vähän höllemmällä ruokavaliolla, jospa tuloksia tulisi paremmin.

      Poista