maanantai 28. joulukuuta 2015

Miten sujuikaan lyhyt superdietti?

Joulunaika olikin ylläri ylläri niin kiireistä, etten ehtinyt päivitellä tänne blogin puolelle yhtään postausta kuntohaasteesta, enkä näin muutenkaan joulusta ja joulun odotuksesta. Joulu kuitenkin sujui hyvin, saimme Samin kanssa ihastuttavia lahjoja ( Kiitos kaikille niistä <3 ) ja rentouduimme oikein kunnolla perheen parissa suklaata mussuttaen. Ennen tätä suklaan mussutusta kerroin kuitenkin ennen joulua alkaneesta haasteesta, jonka tarkoituksena oli saada hyvä omatunto jouluherkutteluille. Palaillaan siis kuntoviikon tunnelmiin. :)


Kyseessä oli siis viikon haaste, jonka aikana hiilihydraatit vedettiin minimiin, herkut kiellettiin, vihanneksia lisättiin ja päivittäin kuntoiltiin vähintään 1 tunnin ajan.


Olen ihan ällikällä lyöty, kuinka paljon pelkästään yksi viikko saikaan kehossa aikaan. Turvotus ja pöhötys väheni huomattavasti, painosta tippui kokonaiset kolme kiloa, josta varmasti lähes kaikki oli nestettä, mutta kuitenkin. Aattona olo oli hyvä ja tiukka musta mekkokin näytti kauniilta ilman hiilaripöhötystä.

Torstai: Yläkropan tehorääkki 1,5 H
Perjantai: Jalkojen tehorääkki 1,5 H
Lauantai: Porrastreeni 1 H
Sunnuntai: Olkapää, hauis, selkä 1,5 H
Maanantai: Pakarat ja takareidet 1,5 H
Tiistai: Rinta, ojentaja 1,5 H
Keskiviikko: Etureidet, pohkeet + venyttely 1,5 H

Ainut ongelma koko viikossa oli se, että treenien jakaminen oli todella hankalaa, kun lihakset olivat ihan armottoman kipeinä vielä edellisistä treeneistä, niin treenattava lihas oli valittava ihan sen mukaan, että mikä paikka ei sattunut olemaan sinä päivänä kipeänä. :D Voin kertoa, että esimerkiksi porrastreeni teki aika kutaa heti edellisenä päivänä olleen jalkarääkin jälkeen. Onneksi tällainen treenaminen ei kuitenkaan ole jatkuvaa!


Tämän viikon tarkoitushan oli lähinnä testata, onko meistä Samin kanssa noudattamaan tiukkaa ruokavaliota ja treenilistaa. Huomasimme, että todellakin on ja motivaatiota löytyy! Nytpä päätimmekin, että 2.1 alkaa kunnon kesäkuntoonprojekti, ei ihan näin tiukkana kuin tämä viikko jouluun - haaste, mutta helpolla emme itseämme tule päästämään mittanauhan, henkilövaa'an ja kehonkoostumusmittauksen mitatessa tätä kehitystä. Suurimpana motivaattorina itselleni on keväällä mitä todennäköisemmin eteen astuvat pääsykokeet Lohjan kisakallioon liikuntaneuvojan - koulutusohjelmaan, joten tekemistä riittää!

Tulen kertomaan tästä kuntoprojektista vielä lähempänä sen alkua, mutta nyt kuitenkin nautitaan vielä viimeisistä joulusuklaista ja mässytellään hyvällä fiiliksellä pikaruokaravintoloissa, kohta saa jenkkakahvat lyllyä toisten lanteille tästä kehosta!

- Chabsu



2 kommenttia:

  1. On teillä ollut viikko! Kyllä tollasen pikkupätkän varmaan jaksaisikin tuota tahtia, pidemmän päälle ei välttämättä olisi kovin fiksuakaan. Mutta tuostahan saa muotoiltua melko helposti "kevennetyn" version, jota voisi käyttää pidemmänkin aikaa.
    Minäkin lopetin näiden kahden viikon ajaksi ruokien ja liikunnan tarkkailun. Saas nähdä, mitä ensi maanantaina maha sanoo, kun ei tulekaan suklaata ja herkkuja tunnin välein joka päivä... Kiittää varmaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo täälläkin menossa varmaan kolmas konvehtirasia ja muitakin herkkuja vedelty ihan yli herkkutarpeen. :D Varmasti alku tulee olemaan aika suuri isku suoraan kasvoihin, mutta kyllä se siitä taas, kun maha ja mieli tottuu herkuttomuuteen. :D

      Oot kyllä ihan oikeassa, että pidemmän päälle tossa touhussa ei olisi mitään järkeä. Tarkoitus juurikin keventää vähän tota viikon kestävää diettiä ja tehdä siitä sellainen, että noudattaminenkin on jollain tasolla mahdollista ilman suurempia sumplimisia!

      Poista